Historie BMT

Baronie Muziektheater logo sinds 2008

Baronie Muziektheater (BMT) is ontstaan uit Baronie Operette Breda, welke is opgericht op 12 april 1950.

Wegens verminderde belangstelling voor de operette, hebben wij in 2008 onze naam en repertoire aangepast. Baronie Muziek Theater. De gekozen klassieke musicals bleken een groot succes, mede omdat we hiermee laten zien dat musical niet alleen voor hele jonge mensen is maar voor een veel bredere groep!

Wij streven ernaar jaarlijks mooie producties te blijven neerzetten en wellicht in de toekomst enkele concerten in samenwerking met andere Bredase groepen. Dit alles onder professionele directie en regie. De groep is gezellig, sterk en gemotiveerd! Daarom is het nog steeds zo'n leuke hobby en een heerlijke ontspanning met een bruisende ontlading en kroon op het werk, het applaus na een prachtige voorstelling! De recensies liegen er dan ook niet om en daar zijn we trots op!

Musicals opvoeren is vrij kostbaar qua auteursrechten. In 2013 hebben wij het roer  aangepast en zijn we eigen producties gaan opzetten. "Breda on Tour.2013 en 2015 Beide werden een groot succes! We streven er nu naar dat om de twee jaar te herhalen met telkens een nieuw eigen verhaal en nieuwe verrassende muziek.

In de “tussen jaren” verzorgen wij een BMT Dinnershow, een heerlijk diner,gelardeerd met blokjes muziektheater.

BMT in 10 seconden

Er is geen video geplaaatst