Annemarie

Annemarie Paulusse

Annemarie Paulusse heeft jarenlang zangles gehad, eerst van Ellen van Ham en later van Peggy Hegeman. Zij verleende haar medewerking aan talloze theaterproducties. Ook bij BMT heeft zij in drie voorstellingen meegewerkt als solist: Eliza (The Zoo, 2011), de prachtige hoofdrol Geneviève (the Baker′s Wife, 2012) en de gids Mabel (Breda On Tour, 2013).

In 2007 heeft zij voor het eerst als vocal coach gewerkt. Annemarie bleek talent te hebben voor het vak, want vanaf toen is het balletje hard gaan rollen en nu wordt zij keer op keer gevraagd om haar kwaliteiten als zangcoach te verlenen aan diverse theatergezelschappen.

Zij heeft bij vier revues in Goirle het koor gedirigeerd en les gegeven aan de solisten. Bij stichting Spot, voorheen Goirles Volkstoneel, heeft zij van 2010 tot 2015 gewerkt als vocal coach en heeft zij elk jaar een muziektheaterstuk op de planken gezet, met als hoogtepunt de musical ‘Petticoat’ die in 2014 vijf keer voor uitverkochte zalen mocht spelen. Ook bij de ‘Sinterklaas Teejaater Sjoow’ was zij jaren betrokken om de zangers te coachen. Verder had Annemarie de totale muzikale leiding voor twee prachtige openluchtspektakels in Alphen: ‘Sporen in 't Zand’ (2008) en ‘Meske Vermoord’ (2013). Bij beide stukken bestond de cast uit ongeveer 80 man.

Vanaf de oprichting in 2009 is Annemarie al dirigent van muziektheatergroep Leediez. Een groepje van 8 enthousiaste dames dat de afgelopen jaren onder de leiding van Annemarie alle kneepjes van het vak heeft geleerd en de mooiste meerstemmige muziek kan zingen. Zij geven concerten, maar hebben ook al vier zeer succesvolle theatervoorstellingen gemaakt.

Samen met de regisseuse Elize Jorritsma, heeft Annemarie de musicalcursus Elan opgericht. Daar wordt kleinschalig op niveau aan de cursisten les gegeven in de disciplines spel, samenzang en solozang.

Annemarie heeft de afgelopen jaren ook diverse malen zelf geschitterd op het podium, zoals in Titanic van het Brabants Muziek Theater en in the Little Shop of Horrors in Goirle.