Baronie Muziektheater (BMT)


is ontstaan uit Baronie Operette Breda, welke is opgericht op 12 april 1950.

Wegens verminderde belangstelling voor de operette, hebben wij in 2008 onze naam en repertoire aangepast. Baronie Muziek Theater. De gekozen klassieke musicals bleken een groot succes, mede omdat we hiermee laten zien dat musical niet alleen voor hele jonge mensen is maar voor een veel bredere groep!


In 2013 hebben wij de sprong gewaagd omeigen producties te gaan opzetten. Dit werd het in eigen beheer geschreven "Breda on Tour", met een vervolg in 2015. Beide werden een groot succes! In de tussenliggende jaren hebben we een aantal malen een Dinnershow georganiseerd. Een heerlijk diner, gelardeerd met blokjes muziektheater.

Het opvoeren van eigen producties is zo goed bevallen dat we voorlopig deze koers graag blijven bevaren. Waar mogelijkin samenwerking met andere Bredase groepen en onder professionele directie en regie.Uiteraard met elk jaar weer nieuwe, verrassende elementen zoals het spelen op lokatie in de Boschwachter in 2018 en het nieuwe hoogtepunt: optreden in de Koepel in 2019!

De groep is gezellig, sterk en gemotiveerd. Daarom is het nog steeds zo'n leuke hobby en een heerlijke ontspanning met een bruisende ontlading en kroon op het werk, het applaus na een prachtige voorstelling! De recensies liegen er dan ook niet om en daar zijn we trots op!

Bestuur BMT 2024